Kaartjes sturen met postcrossing

woensdag 16 september 2015

Sinds april ben ik naast het snailmailen ook begonnen met Postcrossing.
Je stuurt echte post- en ansichtkaarten naar onbekenden in het Buitenland. Voor elke kaart die jij verstuurt en die ontvangen en geregistreerd wordt, komt er van iemand anders weer een kaart terug. Hierdoor vind je dus regelmatig leuke (en soms niet leuke) kaarten vanuit de hele wereld.


Hoe werkt Postcrossing?

Op de website www.postcrossing.com kun je een profiel aanmaken. Hierbij vul je natuurlijk je adres in en een korte uitleg over jezelf. Als je dit aangemaakt hebt, kun je meteen beginnen.
Als je klikt op 'Send Postcard' krijg je randomly een persoon toegewezen die jij een kaart moet sturen. Deze personen kunnen uit de hele wereld komen! Op de kaart schrijf je ook een Postcard-ID-nummer, waarmee de ontvanger de kaart kan registreren. Gooi de kaart in de brievenbus en klaar!

Zodra de kaart bij de ontvanger aankomt, dient deze de kaart via de Postcrossing website te registreren via 'Register a card'. Vervolgens krijg jij een melding dat je kaart is aangekomen en komt jouw adres vrij in het systeem, waardoor jij ook een kaart kunt ontvangen. Je weet nooit wanneer en van wie je een kaartje krijgt, en leuker, waar de kaart vandaan komt!
Je kunt in het begin 5 kaarten tegelijk versturen. Dat aantal klimt na het sturen van 5 kaarten. Hoe meer kaarten er in omloop zijn (traveling), des te meer zul je er zelf ook ontvangen. Als je kaart is aangekomen, kun je weer een nieuw adres aanvragen en weer een nieuwe kaart sturen.

--------------------------------------------♥-----------------------------------------------------
If you have sent between 0 and 4 postcards, you can send 5 postcards.
If you have sent between 5 and 14 postcards, you can send 6 postcards.
If you have sent between 15 and 24 postcards, you can send 7 postcards.
If you have sent between 25 and 34 postcards, you can send 8 postcards.
If you have sent between 35 and 49 postcards, you can send 9 postcards.
If you have sent between 50 and 99 postcards, you can send 10 postcards.
If you have sent between 100 and 149 postcards, you can send 11 postcards.
If you have sent between 150 and 199 postcards, you can send 12 postcards.
... and so on, in increments of 1 postcard for each 50 you send.
--------------------------------------------♥-----------------------------------------------------

Mijn ervaring met Postcrossing tot nu toe.

Ik ben er nog niet heel actief mee bezig geweest maar vind het wel een leuk concept! Er zijn nu 5 kaarten van mij aangekomen en er zijn er nu nog 4 onderweg waarvan 1 kaart al 120 dagen onderweg is dus ik denk dat die niet meer aankomt.
Zelf heb ik nu 5 kaarten ontvangen, uit Duitsland, Japan, Singapore en twee uit Rusland. Ik heb inmiddels ook op mijn profiel gezet wat voor kaarten ik eventueel leuk vind om te ontvangen zodat de kans groter is dat ik een kaart krijg die ik leuk vind!

Wat schrijf je dan op een kaart?

Je kunt erop schrijven wat je wilt! Je krijgt bij het adres ook het profiel te zien en dan kun je kijken wat diegene leuk vindt. Soms schrijf ik over München, wie ik ben en wat ik zelf leuk vindt om te doen, een leuke quote of vertel ik over Cosy by Cindy. Meestal versier ik de kaart ook nog met leuke stukjes tape. Je hoeft er geen hele verhalen op te schrijven.
 
De kaartjes die ik ontvang hang ik op. Als er nieuwe kaarten bij komen en mijn bord wordt te vol, dan haal ik er weer een paar weg. Met snailmailen komen er namelijk ook af en toe kaartjes binnen en ook van vriendinnen en familie krijgen we soms leuke post!


Vind je het ook leuk om kaarten te ontvangen en te versturen, meld je dan aan bij Postcrossing. Het kost je relatief weinig tijd, je hebt alleen wat kaarten en postzegels nodig! Je kunt zelf bepalen wanneer en hoeveel kaarten je stuurt.
 
Happy Postcrossing!
 
 
♥Veel Liefs♥2 opmerkingen :

 1. mn dochter deed jaren aan postcrossing(wij wonen in belgie),bewaarde die allemaal in een mooie doos,nu is ze mama van een meisje van 2jaar half en ze vind die doos super!!haalt er al de mooie uit,of we kijken samen kaartjes.dat snailmailen lijkt me ook leuk(ik hou ook van leuke post)maar hier nog niet gehoord,jammer want wie krijgt nu niet graag leuke post!!groetjes debora

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee
  en ook heel spannend...
  Ik geloof dat ik daar eens ga kijken.
  Een kaartje is altijd leuk....
  Veel liefs
  Jen

  BeantwoordenVerwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs