Kraamcadeautjes

maandag 13 april 2015

Met het Paasweekend waren we in Nederland op bezoek. Dat weekend zijn we 4x op kraamvisite geweest. En ook nog eens 4 jongens! In deze post zal je dus veel blauw zien.


Voor we die kant op gingen, heb ik een aantal kraamcadeautjes gemaakt, met behulp van de silhouette cameo. Ik heb daarvoor flexfolie gebruikt.


Na het snijden haal je het overige folie weg en kun je het daarna op de kleding plakken. Zorg wel dat je het in spiegelbeeld print. Helaas was ik dat af en toe vergeten en moest ik het weer opnieuw snijden. Leg een handdoek over het plaatje heen en zet de strijkbout erop. Daarna kun je het doorzichtige laagje eraf halen en is het klaar.


Ik ben begonnen met het maken van rompertjes. Ik heb via pinterest veel verschillende ideeën verzameld en heb uiteindelijk deze gemaakt. Ook heb ik twee mutsjes bedrukt.Voor mijn broertje heb ik dit geboortebord gemaakt. Dat was een flinke klus want het uitsnijden van de figuurtjes ging nog niet zo makkelijk. Tijdens het snijden werden ze soms kapot getrokken en toen ze er wel heel uitkwamen, was het nog een heel karwei om ze goed op het bord te krijgen. Maar uiteindelijk is het gelukt.

Op de foto met de lieve kleine Brandon


Handig dat het allemaal jongens waren, hoefde ik maar een paar kleuren vinyl, flex en verf te kopen.
Voor Kim en Jaap heb ik een cadeaudoos gemaakt. Deze heb ik eerst zelf geschilderd en daarna met vinyl verder afgemaakt. Na het schilderen bleek de ondergrond niet glad genoeg. Het vinyl bleef niet goed zitten. Dit heb ik opgelost met lak. Door eerst een laklaag aan te brengen, daarna het vinyl en vervolgens nog een keer een laklaag kwam het toch nog goed. De cadeautjes heb ik erin gedaan.

En dit is de kleine lieve Dex
We wilden ook graag nog iets uit München geven. Dus alle jongens hebben een mooie FC Bayern München speen gekregen. 


Ondertussen zijn er al weer nieuwe baby's in de maak ;)
Een aantal vriendinnen zijn nu zwanger. Weer een goede reden om wat leuks te maken met de silhouette. Deze kon ik in Nederland pas afmaken, aangezien ze in Duitsland geen muisjes verkopen.
Aan één vriendin heb ik dit cadeautje gegeven, voor de anderen ga ik nog wat leuks verzinnen...


De tekst zit een klein beetje scheef, maar ach echt handgemaakt zullen we maar zeggen. Ook dit project was een flinke klus. Niet alle lettertypes lenen zich evengoed om uitgesneden te worden. En hoe kleiner de tekst. hoe lastiger het wordt. Er is wat vinyl verloren gegaan maar uiteindelijk ben ik blij met het resultaat.

Veel liefs6 opmerkingen :

 1. Mooie creaties! Ga je aan m'n leeslijst toevoegen! Groetjes maybritt www.pieceof-may.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je dat prachtig gemaakt, geweldig om te geven en te krijgen, ze zullen er vast superblij mee geweest zijn!
  Fijne dag,
  groetjes, Vanessa

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een werk! Erg mooi geworden! Groetjes Janet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super gaaf! Ik had een vraagje bij het strijken van de plaatjes op de kleding moet er dan tussen het kledingstuk ook iets zitten? Zodat dat niet plakt? En op hoeveel grade zet je je strijkijzer. Bedankt alvast leuke dingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ook een vraag hoe heb je die gave lijstjes zeg maar gemaakt waar die muisjes inzitten of heb je die zo gekocht??

  BeantwoordenVerwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs