Positief denken en niet alleen op Blue Monday!

maandag 18 januari 2016

Vandaag is het Blue Monday, een benaming voor de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar. Bij mij staat hij op de 25e in de agenda er zullen er toch geen twee zijn ;)? Gelukkig was dit artikel al bijna klaar zodat ik hem toch vandaag al kan posten! De laatste jaren is deze dag 'trending topic.' Eind 2013 kreeg ik een burn-out en heb ik van dichtbij een depressie meegemaakt. In deze periode heb ik mezelf erg goed leren kennen. In plaats van beren op de weg te zien, denk ik nu in mogelijkheden en dat heeft mijn leven positief veranderd. Ik ga het dan ook niet over deze 'deprimerende' maandag hebben maar geef je vandaag een aantal positieve gedachten.Blue Monday.

Veel mensen starten het jaar goed met goede voornemens. Inmiddels zijn we een aantal weken verder en is er misschien weinig van terecht gekomen. Het is nooit te laat om opnieuw te beginnen en kijk niet naar wat er niet goed gaat maar wat er wel goed gaat.
De vakantie is nog lang niet inzicht en waarschijnlijk werkt het weer ook niet mee. Waarom zou je je druk maken over het weer? Je hebt daar toch geen invloed op. En bekijk het eens van de zonnige kant als het regent. De meeste regen valt naast je!Je druk maken over dingen waar je toch geen invloed op hebt is ook zonde van je tijd en je humeur. Tijdens mijn burn-out ben ik hier veel mee bezig geweest. Wachten bij de kassa, voor een stoplicht of op de trein die vertraging heeft. Ik kon mij daar altijd enorm druk over maken en wat schoot ik er mee op? Juist...helemaal niks. Neem het zoals het is. Dat geldt ook voor het feit dat ik een herseninfarct heb gekregen, het is nou eenmaal zo en ik kan er niks aan veranderen. Het had nog erger kunnen zijn en ik krijg gelukkig goede therapie. Natuurlijk had ik het liever niet gehad en ben ik er ook wel eens verdrietig om maar dat is iets anders dan bij de pakken neer gaan zitten.


Wat zullen anderen wel niet denken?

Nog zo'n grote valkuil, ook de mijne. Ik heb twee quotes voor je en ik denk dat er verder weinig woorden nodig zijn. Menno en ik zijn hier allebei wel bewust mee bezig. Regelmatig stellen we elkaar de vraag: "zeggen ze dat, of denk je dat ze dat denken?"
En als mensen het wel denken?
Nou dan denken ze dat maar toch? Jij weet zelf wel beter. 


Perfectionist.

Mijn burn-out is deels veroorzaakt door mijn perfectionisme. Als ik iets doe, wil ik het graag goed doen. Dit hoeft niet perse een negatieve eigenschap te zijn. Maar pas wel op dat het geen valkuil word. Twee mooie quotes die mij eraan helpen herinneren om goed voor mezelf te zorgen.  


Geniet!

Zit je (even) niet lekker in je vel? Schaam je er niet voor. Ik schaam mij ook niet dat ik een burn-out heb gehad. Ik had niet gedacht dat het mij zou overkomen maar toch wel dus. Het was niet de meest fijne periode in mijn leven maar wel een hele leerzame. Ik sta nu veel positiever in het leven en zorg beter voor mezelf en daar heb ik de rest van mijn leven profijt van! En natuurlijk erger ik mij ook wel eens of maak ik me druk om iets (onbenulligs). 

En dan de quote die al regelmatig langs is gekomen in mijn artikelen. Doe de dingen waar je blij van wordt en waar je energie van krijgt. Natuurlijk moeten we allemaal wel eens iets doen wat we minder leuk vinden maar maak ook tijd voor de leuke dingen. 

Bekijk de dingen van de positieve kant en geniet! Dat is wat ik je vandaag mee wil geven. 

Op instagram geef ik vandaag positief denken de aandacht, doe je mee? 

♥ veel liefs en positieve groetjes ♥


.


8 opmerkingen :

 1. Wat een mooie en lieve blog, Cindy! :)

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een fijn en mooi blog!
  Heerlijk al die quotes en wat heb je het mooi verwoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi en herkenbaar. Mijn all time favoriet:
  Als je knielt is het leven een berg. Als je opstaat ligt het leven aan je voeten.
  Dank voor je positieve maandag.
  xxx Brigit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Net de positieve instelling die ik vandaag kan gebruiken.Voor mij was het vandaag een echte baaldag...maar door hier te lezen kan ik hem toch mooier afsluiten dan verwacht.Dank je wel daar voor ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs