Mijn nieuwe hobbykamer en inspiratietips

zaterdag 25 juli 2015

Eindelijk hoef ik mijn spullen niet meer van de ene kamer naar de woonkamer te slepen. Onze eettafel zag er altijd uit alsof er een bom ontploft was. Gelukkig is dat nu voorbij want ik heb een eigen creaplek gecreëerd. Kijk je mee hoe het geworden is?


Eerst heb ik op Pinterest een bord hobbykamer aangemaakt. Daar heb ik allemaal ideeën verzameld. Vervolgens ben ik naar Ikea gegaan en heb ik daar verschillende bureaus en opstellingen bekeken. Ik was er al gauw uit dat ik in ieder geval een bureau met een ladeblok wilde, één of twee planken en een rekje waar je iets aan kunt hangen.
Als ik meer ruimte had gehad, zou ik voor de eerste opstelling gaan. Dan kan aan mijn ene kant mijn Cameo staan en aan de andere kant heb ik dan ruimte voor andere DIY-projecten en plaats om mijn snailmails te maken. Op de tweede foto vond ik de bureaulamp erg leuk en ook daar hing weer een rekje met haakjes eraan. Uiteindelijk ben ik voor het bureau op de derde foto gegaan. Dit bureau is lekker groot (150x75cm) en was in deze opstelling maar €73,- Op de een of andere manier als ik iets nieuw koop, kom ik meestal bij de duurste uit, omdat ik die dan het leukste vind. Nu dus een keer niet! Had ik weer een goede reden om ook wat andere dingen te kopen ;)
In ons appartement hebben we één extra kamer. Deze kamer zou in tweeën gedeeld kunnen worden en heeft daarom twee deuren. Aangezien we maar één deur gebruiken, kan die andere als muur gebruikt worden. In deze kamer staat ook de droger, wasrek, crosstrainer, zonnebank en logeerspullen. Ik heb nu een klein hoekje van deze kamer gebruikt voor mijn eigen creaplek. De bureaustoel hadden we nog in de kelder staan. Die komt nu weer goed van pas!
Zoals je ziet staan er naast het bureau verhuisdozen. Dit zijn er 4 en die staan nu op gelijke hoogte als mijn bureaublad. Mooi een stukje verlenging zo. Nu zijn jullie waarschijnlijk nieuwsgierig naar wat er dan in die dozen zit. In één doos verzamel ik spullen die ik voor mijn toekomstige workshops ga gebruiken, in een andere doos zitten lege potjes, flessen en blikjes en in de overige twee zitten mijn gemaakte tekstborden, fotolijstjes en andere spullen die ik gebruik voor mijn cameocreaties. En aangezien ik het toch ergens moet laten en niet mijn hele huis vol kan zetten met kasten, heb ik het zo opgelost.
Op deze foto zie je mijn gecreëerde hoekje en een stukje van de rest van de kamer. 
Ik heb gekozen voor de kleuren wit en blauw. Dat past mooi bij de kleur van de muren en is toevallig ook mijn lievelingskleur. Het canvasdoek met de dolfijn past er mooi bij. Die foto is in 2008 gemaakt tijdens mijn vakantie op Curaçao. Ik had de verkeerde plank meegenomen, er had eigenlijk een dikkere plank in de beugels gemoeten. Voor nu is het prima zo, als ik nog eens bij Ikea kom zal ik de goede meenemen.
De houten ladekastjes en lectuurbakken had ik al en heb ik wit en iceblauw geverfd.  Ik heb hiervoor de home deco verf van de Action gebruikt. Zo zien ze er eigenlijk uit. Je kunt de bakjes ook met décopatch of andere plaatjes beplakken.
En toen ik toch lekker bezig was, heb ik ook mijn washitape kistje onderhanden genomen. Deze vond ik in het roze ook erg leuk maar past er op deze manier beter bij. Ik heb de rand met washitape beplakt en de zijkanten met dezelfde verf geverfd.
Ik had ook nog een houten kistje staan, die heb ik wit geschilderd
en gebruik ik nu om mijn tijdschriften in te bewaren. 
Ik heb ook nog een ander kistje waar ik mijn hout in bewaar.
Dit gebruik ik voor mijn tekstborden.
Waar ik ben is Fritz.
Die heeft inmiddels ook haar plekje gevonden als ik hier zit. 

Ik ben erg blij met mijn nieuwe plek! Menno is vooral blij dat mijn Cameo uit de kamer weg is want die maakt nogal een herrie als hij aan het snijden is. Heerlijk dat ik niet steeds meer heen en weer hoef te lopen maar alles bij de hand heb.

♥Veel Liefs♥

6 opmerkingen :

 1. Hoi Cindy,
  een mooi plekje heb je gemaakt.
  Leuk dat je nu niet meer de hele tijd heen en weer hoeft te lopen.
  Ik zou ook graag zo`n plekje willen hebben maar bij mij blijft het de eettafel....
  Fijn weekend, veel liefs
  Jen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er heel goed, gezellig en netjes uit, Cindy! Geniet ervan..

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gezellig hoekje zo. En alles zo lekker bij de hand. En wat een fijn gezelschap heb je. X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie werkplek heb je ervan gemaakt!
  Heel erg leuk, mooie opstelling ook.
  Hier zul je veel plezier van hebben.
  Groetjes, Rensina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ziet er opgeruimd uit. Hebben we gelukkig ruimte als we komen logeren ;-)
  xxx fam Groot

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt allemaal voor de leuke reacties!

  BeantwoordenVerwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs