Zelf een decoratie lijst maken

zaterdag 4 juli 2015

Zoals jullie weten maak ik graag iets leuks voor in huis. De laatste tijd heb ik veel gewerkt en had ik weinig tijd om dit leuke idee uit te voeren. Deze stond namelijk al een tijdje op mijn lijstje. Het hout had ik zelfs al in huis, maar de tijd ontbrak.

Maandag was ik vrij en had ik eindelijk tijd om aan de slag te gaan. In dit blog kun je lezen hoe jij dit ook kunt maken!
Ik ben op het idee gekomen omdat ik zoiets zag in een winkel. En het is toch veel leuker om dat zelf te maken!

Benodigdheden voor de houten lijst

- een houten lat
- zaag
- meetlint / liniaal
- boormachine + houtboortjes
- schroeven

Stap 1 en 2

De lat die ik gebruikt heb, is 6 cm breed. Ik heb voor dit frame twee plankjes van 35 cm en twee plankjes van 50 cm gebruikt. Deze heb ik zelf afgemeten en gezaagd. Je kunt dit ook in de bouwmarkt op maat laten zagen. Meestal kost dat niks en is lekker makkelijk! Als je de juiste maten hebt, kun je de plankjes schuren en in de gewenste kleur schilderen. Ik heb whitewash van de Action gebruikt.

Stap 3 en 4

De lijst in elkaar zetten. Ik heb de gaten pas geboord, nadat ik alles geschilderd had. Het is mooier om dit voor het schilderen te doen. Dan kun je het nog even een keer schuren.
In de bovenste lat boor je met een houtboor drie gaten, hier komen de touwtjes doorheen. Hoe groot je dit moet doen, ligt natuurlijk aan het touw dat je wilt gebruiken. Aan de zijkanten boor je met een kleiner houtboortje alvast de gaten waar de schroeven komen. Dit zorgt ervoor dat je de schroeven er makkelijker in krijgt.

Nu is de lijst af en kun je hem afmaken met wat je maar wilt. Ik heb ervoor gekozen om er flesjes in te hangen. Dit is het leukste deel van dit project!

Ik wilde graag dat de flesjes recht zouden hangen en heb daarom eerst om de flesjes een ijzerdraadje gedaan. De touwtjes heb ik hier aan vastgeknoopt. Je kunt ook een touwtje om de hals binden en hem op die manier ophangen, dan krijg je een wat speelser effect.Je kunt er natuurlijk aanhangen wat je leuk vindt. Ik heb de flesjes nu zo gelaten maar misschien dat ik ze later nog verder versier met bijvoorbeeld jute, band of kant.


Uiteindelijk staat de lijst zo op onze eettafel, tegen de muur. Ik vind hem heel erg leuk geworden en ben er super blij mee. Als ik hem verander, zal ik zeker de foto's met jullie delen. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Heb je DIY van de decoratieladder al eens bekeken? Ook erg leuk om zelf te maken! Geniet van het weekend en leuk dat je weer langs kwam.

♥Veel Liefs♥

5 opmerkingen :

 1. Hoi Cindy,
  ik vind jou lijst is heel mooi geworden.
  Komt op mijn todo-lijstje.
  Het lijstjes staat heel leuk op de eettafel.
  Veel liefs
  Jen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel gaaf! Dit idee ga ik onthouden! :)

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een superleuk idee!
  Staat heel leuk zo tegen de muur met de blauwe bloemetjes erin.
  Echt leuk, ik ga het onthouden.
  Groetjes, Rensina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk gedaan. Je bent een ware inspiratiebron.X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Superleuk dit, echt een heel erg leuk idee, ik sla hem op!
  Liefs,Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs