Doe Vriendelijk Dag

woensdag 17 februari 2016

Tegenwoordig is elke dag wel iets, warme truiendag, nationale pannenkoekendag (18-3) en zelfs fiets naar je werk dag (26-3) bestaat. Vandaag is het Doe Vriendelijk Dag. Dit lijkt mij goed om even bij stil te staan omdat we vaak wel iets vriendelijker naar elkaar mogen zijn. Ik heb ook een leuke blogtip voor je!
In het Engels is het The Random Acts of Kindness Day. Deze dag is vanuit Amerika hier in Nederland overkomen waaien. Het draait gewoon om een paar vriendelijke acties die eigenlijk vanzelfsprekend moeten zijn zoals: neem een taart mee voor je collega's, groet de buren, bel of koop een bloemetje voor je vriendin, moeder of oma. De mogelijkheden zijn eindeloos maar door de drukte vergeten we dit nog wel eens. Dit jaar hebben ze er zelfs een hele week van gemaakt!

Het blog Gratefuldays van Kim staat in het teken van dankbaarheid, de mooie dingen in het leven en vriendelijkheid. Zo heeft  verschillende dingen achter gelaten voor iemand anders. Zoals in de boeken van de bibliotheek. Hier deed ze boekenleggers tussen de boeken met de boodschap erop: 'beoordeel mensen, net als boeken, niet alleen door te kijken naar de buitenkant. Maar kijk iets verder, naar de binnenkant. Veel lees plezier!'.

Ook liet ze op verschillende plekken gekleurde notities blaadjes met een positieve tekst achter. Dat is toch leuk als je dat tegenkomt?!


Naast deze acties heeft ze ook een rubriek: een beetje meer vriendelijkheid geschreven. Daarin geeft ze verschillende suggesties waarmee jij het verschil kan maken. Ze daagt je uit om er elke week eentje uit te voeren, om zo de wereld een beetje mooier te maken. 


Ik ga vandaag de mensen groeten die ik tegenkom in de gangen van het ziekenhuis. Ik heb vandaag namelijk weer therapie. Daarnaast ga ik ook iemand een kaartje sturen die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Post krijgen is altijd leuk en helemaal als het zomaar is of je het erg goed kunt gebruiken. 


Fijne vriendelijke dag vandaag!

♥ veel liefs en vriendelijke groetjes ♥
6 opmerkingen :

 1. Leuke dag,inderdaad een glimlach of goede dag is soms al te veel gevraagd bij anderen ;) Leuke ideeën hebben deze dames!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoop dat je Fijne vriendelijke dag hebt gehad ...
  heel veel groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wist niet dat het vandaag zo'n dag was, leuk om te weten.
  Mooie ideetjes heb je gedeeld.
  Hopelijk had je een fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk, Cindy! Met onze bewoners hebben wij een jaar lang een kalender bijgehouden. Echt super gekke dingen komen er dan voorbij. Ik ga het nog eens opzoeken, best leuk om weer op te pakken. :) De pannenkoeken-dag en de fietsdag heb ik vast genoteerd! :)

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk om te lezen, dankjewel! Hoe was je dag? Zelf nog iets gedaan in het teken van vriendleijkheid of iets opgemerkt? De afgelopen dagen en morgen heb ik weer andere dingetjes gedaan, misschien vind je het leuk om te lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke ideetjes en wat een mooie quote op de boekenlegger. Die ga ik onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs