Lente in huis met nieuwe accessoires

woensdag 9 maart 2016

Terwijl het buiten winter en lente tegelijk is, heb ik de winteraccessoires omgeruild voor voorjaarsdecoratie. Ik heb een grote opruiming gehouden en veel dingen die al heel lang in de kast staan, verkocht via de Duitse marktplaats. Van die verdiende centjes heb ik nieuwe spulletjes gekocht. Ik ben in de woonkamer overgestapt op roze. Vandaag deel ik de foto's van onze woonkamer.


Toch heb ik niet alle blauwe spullen weggedaan want die kleur vind ik ook nog steeds erg leuk! Op dit moment is de kleur mint ook erg in en dat vind ik ook super mooi! In de hal heb ik nu mint en wat blauw. Dat zal ik later nog aan jullie laten zien. Vandaag is roze aan de beurt.


Bollen en bloemen. 

Naast de nieuwe accessoires heb ik ook bolletjes en tulpen gekocht. Die horen tenslotte bij het voorjaar!

Het glazen potje wat ik wilde gebruiken heb ik eerst nog even opgepimpt met witte er roze kant. Dit heb ik met dubbelzijdig plakband op het glas bevestigd. Daarna heb ik de blauwe druifjes erin gezet. Ik vind die altijd super mooi, vooral als ze net uit zijn gekomen. Helaas wordt het altijd al snel een wilde bos, maar door deze opstelling zullen ze in ieder geval rechtop blijven staan.

De tulpen heb ik over meerdere vazen verdeeld. De katjes had ik al staan maar dat was nog een beetje kaal. Daar heb ik nu twee takken met bloemetjes en een aantal tulpen bij gezet. Bloemen zijn erg duur hier in München. Het meeste koop je per tak. Gelukkig zijn de bosjes tulpen wel betaalbaar.
De lichtpaarse vaas had ik nog in de kast staan.

De witte lijst maakte ik vorig jaar zelf. In de blogpost: zelf een decoratielijst maken kun je daar meer over lezen. Ik ben er nog steeds erg blij mee.

Nieuw.

Zoals ik al vertelde, heb ik ook een aantal nieuwe accessoires gekocht. Voor het raam hadden wij twee potten met grijze en witte nep magnolia takken staan. Ik heb deze omgeruild voor een roze variant. Toen ik er eerst één had neergezet, merkte ik dat er veel meer licht in huis kwam dus heb ik besloten om er maar één terug te zetten.


Op het moment dat ik de foto's maakte, lag er weer een pak sneeuw. De laatste drie weken ligt er elke week wel één of twee dagen sneeuw. 's Nachts is het koud genoeg zodat het blijft liggen maar overdag dooit het redelijk snel weer weg. Soms zie je de narcissen en sneeuwklokjes boven de sneeuw uitkomen en verschillende bomen staan al in bloei. De natuur weet het hier ook niet zo goed meer. 
Dit mandje kocht ik zonder vaas, die heb ik er zelf ingezet zodat ik er tulpen in kon zetten. De waxinelichtjes zijn ook nieuw en als die branden zie je allemaal bloemetjes. Bij de winkel waar ik dit gekocht heb, hebben ze ook altijd leuke kaarten. Ik kocht ook een setje kaarten waarvan ik er één gebruikte voor in een floating frame. Spring is in the air! In ieder geval bij ons binnen. 


Het kastje wat aan de muur hangt heb ik voorzien van een beetje verf. Ik heb de buitenste twee laatjes wit geschilderd en de middelste is lichtroze. Op deze foto's zie je alleen het verschil niet zo goed. Voor degene die mij ook via Instagram volgen hebben misschien gezien dat de hyacint in het linker potje, er nog net zo uitziet als op deze foto's. Dat was een miskoop en die is niet verder uitgekomen.
Dat was weer een kijkje in ons appartement. Volgende week zijn wij lekker een weekje op wintersport en als ik weer terug ben, begin ik aan het project tafel. Die zit vol met kringen en eigenlijk vind ik hem ook iets te donker voor hier. Ik ga hem in ieder geval opschuren en dan maar kijken wat er tevoorschijn komt. Dus wordt vervolgd!

Er staan voor volgende week al een aantal leuke blogjes klaar, ik heb namelijk een aantal leuke zelfmakers uitgeprobeerd.

♥veel liefs en creatieve groetjes♥


5 opmerkingen :

 1. Tof dat je het een beetje lente in huis hebt gemaakt.Geniet van jullie vakantie en ik ben benieuwd naar je zelfmakers ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk je huis omgetovert in het voorjaar,
  mooi creaties gemaakt en geverfd,
  gezellig hoor roze in huis!
  En dan ook nog sneeuw erbij!
  Groetjes en fijne vakantie!
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooi,mooi,mooi!!!en fijne vakantie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke nieuwe spulletjes allemaal!
  Mooi die roze kleur, gebruik het zelf ook veel in mn interieur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je bent weer goed bezig, CIN.
  Goed om te lezen dat je zo lekker actief bezig bent

  groetjes uit Venhuizen

  BeantwoordenVerwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs