Creatief met de Cameo

zaterdag 8 augustus 2015

Ik heb de afgelopen tijd weer een hoop nieuwe dingen uitgeprobeerd. Ik ben lid van een aantal Facebookgroepen waar ik mijn ideeën vandaan haal en natuurlijk is er op Pinterest ook veel te vinden. In die groepen zie je veel dezelfde dingen voorbij komen en ik probeer er toch altijd weer mijn eigen draai aan te geven.

Ik vind de combi grijs met wit toch het mooiste denk ik. Bij veel dingen die ik maak kom ik toch weer op deze kleuren combinatie uit. De staf en de sterren vond ik Pinterest. Ik heb het bestand aangepast en een tekst toegevoegd en zo is mijn eigen creatie ontstaan. De spreuk past ook bij mij, leef in het nu en als je iets heel graag wilt, waarom doe je het dan niet?!

Dit bestandje heb ik ook zelf ontworpen. Het huisje heb je misschien al eens eerder voorbij zien komen op een naambordje. De tekst heb ik niet zelf verzonnen maar wel zelf getypt. Ik heb inmiddels zoveel lettertypes verzameld, dat ik soms maar moeilijk kan kiezen. Dit vond ik wel een mooie combinatie bij elkaar. Dit bordje past ook heel goed bij mij. De afgelopen maand hebben we veel bezoek gehad en was iedereen welkom. Er zijn toen weer een hoop mooie herinneringen ontstaan en ik hoop dat iedereen zich thuis heeft gevoeld. Een nieuwe reeks bezoek zit er alweer aan te komen, in september begint het Oktoberfest en is iedereen hier weer welkom.

De reden dat mijn blog op de foto staat is omdat ik deze foto in een Facebookgroep heb geplaatst. Die groepen zijn erg leuk om ideeën op te doen, om hulp te vragen en je eigen creaties te showen. Helaas gebeurt het vaak dat de foto's zo weer op een site van iemand anders geplaatst worden alsof het door diegene gemaakt is en staat er vaak nog bij dat je het kan kopen. Zo hoeft diegene zelf geen voorbeeld te maken. Een tekst erop of erdoor zal dit niet helemaal voorkomen maar zo is het toch iets minder makkelijk.
Deze tekst vind ik zelf nog steeds erg leuk en bij de vorige winactie merkte ik dat hij ook populair was. Daarom heb ik nog een andere versie gemaakt. Ik heb mijn Silhouette bibliotheek inmiddels ook vol met allerlei leuke vogeltjes. Ik koop regelmatig bestanden in de store maar traceer ook een hoop zelf. Op Pinterest is heel veel te vinden en met het ontwerpprogramma dat je voor de Cameo gebruikt, kun je ook zelf plaatjes traceren. Dit betekent dat je ze omzet naar een snijbestand. Natuurlijk kun je niet alles zomaar gebruiken. Voor privégebruik kan dit wel maar zodra je het op internet zet of voor verkoop gaat gebruiken kan dit problemen opleveren.

Ik zal even een kort voorbeeld geven wat ik bedoel.
Iemand heeft bijvoorbeeld zelf een muursticker ontworpen en verkoopt dit via Etsy of Dawanda (online marktplaats voor handgemaakte spullen). Iemand anders haalt het plaatje van internet en maakt daarmee tekstborden of verkoopt het ook als sticker. Dat kan natuurlijk niet.
Natuurlijk gebruik ik ook ideeën en plaatjes van anderen. Gelukkig word ik steeds handiger met het programma en kan ik steeds meer zelf ontwerpen of er mijn eigen draai aangeven. Dat is wel zo leuk!

Je kunt de tekstborden op twee manier maken. De meeste maak ik door vinyl te gebruiken en dit op de borden te plakken. Bij gladde borden werkt dit prima. Als het hout wat ruwer is, dan lak ik er soms nog een laagje overheen, zodat ik zeker weet dat het goed blijft zitten. Een tweede mogelijkheid is om de tekst of het plaatje als sjabloon uit te snijden en het dan op het bord te schilderen. Deze techniek zal ik later laten zien.
Voor mij de komende drie weken geen München, geen post, geen geknutsel en geen Cameo. Wij vertrekken dinsdag namelijk voor 20 dagen naar Zuid Afrika! Ik kan alleen maar zeggen dat ik daar ongelofelijk veel zin in heb!!

Mijn blog gaat niet met vakantie. Elke zaterdag komt er gewoon een nieuwe blogpost online. Door het zomerrooster heb ik vooruit kunnen werken zodat het hier niet stil blijft.Fijn weekend allemaal.

♥Veel Liefs♥


6 opmerkingen :

 1. Wat een mooie borden allemaal!
  Leuk dat je iets ziet en er dan je eigen ding aan toevoegt. Zo krijg je toch een eigen stijl.
  Alvast een hele fijne vakantie enne je weet me te vinden als je speciale theezakjes ziet of krijgt he ;)
  Groetjes, Rensina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Rensina en ik zal aan je denken als ik speciale theezakjes zie! Heb je al zakjes uit Zuid Afrika?

   Verwijderen
 2. Hallo Cindy, wat heb je toch weer een mooie borden gemaakt. Vind ze echt enig. Ben benieuwd naar de borden waar je een sjabloon bij gaat gebruiken.
  Geniet van je vakantie. Zuid Afrika klinkt helemaal geweldig dus dat genieten zal wel lukken.
  Hartelijke groetjes, Carina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor het compliment Carina! En genieten van de vakantie zal zeker lukken!

   Verwijderen
 3. Ik word altijd blij van al je creatieve uitspattingen. En wat fijn dat iedereen altijd zo welkom bij je is.
  Heel veel plezier in Afrika. Tot over een paar weken. X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je altijd een berichtje achter laat Petra! En ik vind het ook altijd leuk om jouw creaties te zien. X

   Verwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs