Roosjes van klei

zondag 7 augustus 2016


Ken je de zelfdrogende klei al? Hier kun je hele leuke dingen mee maken en je hoeft het niet af te bakken als het klaar is. Ik heb er dit keer roosjes van gemaakt. 
De klei kun je o.a. bij Action kopen. Je hebt het in verschillende kleuren. Voor de roosjes heb ik witte klei gebruikt. Als je het na gebruik weer goed verpakt, kun je het lang bewaren.

Hoe maak je het?

Zoek wat takjes bij elkaar en breek die tot de juiste lengte.
Neem een stukje klei en druk dat plat. Dit vouw je om het takje heen. Zorg dat je de top van het takje nog een beetje ziet. Neem weer een nieuw stukje klei en vouw dit er weer omheen. Druk met je vingers het een beetje open / naar buiten. Speel een beetje met de laagjes. Ga zo verder tot je roosje groot genoeg is. Druk de buitenkant goed om het stokje en strijk het glad tot één geheel.

Als de roosjes klaar zijn laat je ze drogen en worden ze vanzelf hard. 
Geef ze een leuk plekje en klaar! 
Een ander leuk project met klei is het maken van (cadeau)labels. Meer hierover lees je in het artikel: zelf kleilabels maken. En op mijn Pinterest pagina vind je ook nog een bord met leuke voorbeelden. 

Pinterest Cosy by Cindy

Gevingerhaakte woondecoratie. 

Ik schreef eerder al eens een blog artikel over het maken van gevingerhaakte flesjes. Dit maakte ik met wol, een lijmpistool en een glazen flesje. Lees er meer over in het artikel: ge(vinger)haakte woondecoratie

Ze zijn nu helemaal af met mijn zelfgemaakte roosjes erin. 


Deze stonden al heel lang op mijn lijstje en ik heb ze nu eindelijk gemaakt. Altijd zoveel ideeën maar te weinig tijd om alles uit te proberen. Ik hoop de komende tijd weer wat nieuwe projectjes te maken zodat ik die weer met jullie kan delen. 

Fijne dag.

♥ veel liefs en creatieve groetjes ♥

4 opmerkingen :

 1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb nog van die klei liggen. Ziet er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk gedaan,ja die witte klei is erg leuk,heb er zelf ook labels van gemaakt!
  Ook leuk om met kinderen te doen!
  groetjes Esther

  BeantwoordenVerwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs