DIY ♥ Maak zelf een kledingrek

donderdag 21 juli 2016

Whoohoo! Het is zomer en dus ook vakantietijd. Voor de thuisblijvers heb ik vandaag een leuke DIY. En ook voor de niet-thuisblijvers natuurlijk ;).
Heb jij ook zoveel kleding en mis je hangruimte? Maak dan zelf een leuk kledingrek. Ik maakte hem voor alle baby- en kinderkleding die ik bedruk.
Vakantie.


Het is alweer even geleden dat ik een blogje geschreven heb. Het is weer vakantietijd en net als vorig jaar is er dan veel bezoek. Zelf zijn we in juni al op vakantie geweest naar Turkije. Dat was een heerlijke relaxvakantie. Helaas kregen we op één van de laatste dagen te horen dat onze lieve poes Fritz een val van 3 hoog uit het raam niet overleefd heeft. Ze logeerde bij onze buren die altijd graag op Fritz pasten en ook heel gek op haar waren. Een dom ongeluk, zij hadden het badkamerraam per ongeluk open gezet en Fritz had op dat moment net een race bui en kon niet meer remmen op de vensterbank. Het gemis en verdriet is nog steeds groot en mede hierdoor heeft mijn blog een tijdje stil gelegen.

Daarnaast is er ook al weer wat bezoek geweest en de komende weken gaat dit nog even door. Wij vinden het altijd erg leuk als vrienden en familie langskomen. Dit in combinatie met het mooie weer zorgt ervoor dat ik niet zoveel thuis ben. De komende tijd zal het dan ook nog wel even wisselvallig zijn op mijn blog. Maar nu tijd voor deze leuke zelfmaker!

Wat heb je nodig?

♥ ronde stokken
♥ koperen soldeerkoppelingen
    6x 90 graden boogje
    2x T-stukje
♥ zaag
♥ meetlint
♥ potlood
♥ eventueel verf + kwastAan de slag!

Meet eerst uit hoe hoog je het rek wilt hebben. Zaag de twee stangen op maat en doe dit hetzelfde met de stang waar de kleding aankomt te hangen. Met een 90 gradenboogje maak je ze aan elkaar vast. Zorg dat de dikte van de stok dezelfde maat heeft als de koperen stang die je er eigenlijk in zou doen. 
Bij 'mijn' bouwmarkt verkochten ze verschillende maten stokken en koperen soldeerkoppelingen. 

Wil je de stang een kleurtje geven, doe dit dan voordat je ze aan elkaar maakt. 

Van de overgebleven stokken zaag je stukjes af voor de voetjes. Hierdoor blijft je kledingrek goed staan. Kies hiervoor een lengte die je zelf mooi vindt. Mijn pootje (inclusief soldeerkoppelingen) is in totaal 20 cm lang. Ik heb ervoor gekozen om de kleine tussenstukjes ook te schilderen. 
Voor mij is het kledingrekje zo stevig genoeg. Als je hem nog steviger wilt, kun je de voetjes d.m.v. nog een stok, met elkaar verbinden. 

En klaar is je zelf gemaakte kledingrek!Blogtip en kledingrek 2!

Op het leuke blog van Marlies, Mliees.com vind je nog een andere variant die je ook heel gemakkelijk zelf maakt. Klik op de link om naar haar blog te gaan en lees daar hoe je deze maakt! En heb je geen kledingrek nodig? Misschien vind je er nog wat anders leuks! 
Foto: Mliees.com


Kledinghanger pimpen.

Nu je kledinghangers niet achter een deur hangen, is het leuk om hier ook nog mee aan de slag te gaan. Eén manier is om ze met decopatch te versieren. Hoe je dat doet lees je in het blogartikel: hoe werkt décopatch? 

Of geef de kledinghangers een likje verf! 

Bron: Pinterest

Mocht je ook iets maken n.a.v. mijn blog, mail gerust het resultaat! Dat vind ik erg leuk!

Geniet van de zomer en tot snel.

♥ veel liefs en creatieve groetjes ♥


4 opmerkingen :

 1. Gaaf, Cindy, dit vind ik echt een heel leuk idee! We gaan wel op vakantie, maar dit komt zeker op mijn lijstje voor leuke DIY`s! Bedankt voor het delen.

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee!
  Het ziet er zo leuk uit. Helaas heb ik nu geen plek voor een kledingrek, maar anders had ik allang eentje gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kocht onlangs een nieuw (dubbel) kledingrek. Erg praktisch, zeker als je weet hoeveel kleren ik heb…

  BeantwoordenVerwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs