Zelfgemaakte decoratietakken

zondag 20 december 2015

Wij hebben weinig gordijnen in huis omdat we overal rolluiken hebben. Om het grote raam toch een beetje te breken heb ik zelf decoratietakken gemaakt. Een goedkope en makkelijke DIY.
Deze takken hangen er al een tijd maar ik wissel wel regelmatig de decoratie die er aanhangt. Afgelopen week heb ik er ook lichtjes omheen gedaan en er kerstdecoratie aangehangen.
Wat heb je nodig?

♥ Takken
♥ Lijmpistool
♥ Draad, touw of wol
♥ Eventueel verf
♥ Decoratie
De takken kun je overal vandaan halen. Je kunt zelf kiezen of je dikke of dunne takken wilt gebruiken. Ik heb van alles wat meegenomen. Het is handig als je ook wat takken meeneemt waar weer andere takken aan vast zitten. Dan kun je er gemakkelijk iets aanhangen. 

Hoe maak je het?

Dan begint het puzzelen. Leg de takken op en naast elkaar en kijk wat je mooi vindt. Houd ook rekening met de lengte van de takken. Je kunt ze eventueel op maat zagen of breken. Vervolgens lijm je ze met een lijmpistool aan elkaar. Dit gaat heel makkelijk.
Kies een mooi draad, touw of mooie wol om het op te hangen. Op het voorbeeld hierboven heb ik wol gebruikt. Door middel van vingerhaken heb ik het net weer even anders gemaakt. 

Je kunt er ook voor kiezen om de takken te schilderen. Ik heb ze eerst aan elkaar geplakt en daarna pas geschilderd. Je kunt ze ook eerst schilderen voordat je ze aan elkaar maakt.
Een andere optie is om de takken kaal te halen. Met een aardappelschilmesje schraap je makkelijk de schors van de takken af. Zo krijg je gladde, lichtere takken. Ik heb dat op het voorbeeld hierboven, met de onderste tak gedaan. 

Dit zijn dezelfde takken als op de bovenste foto, maar dan geschilderd. Ik heb er dit keer, aan de bovenkant, een haakje ingedraaid en geen wol maar een ketting gebruikt om het op te hangen. 

Bij dit voorbeeld heb ik dikkere takken gebruikt. Dit zijn de takken die nu in de keuken voor het raam hangen. Omdat ik in de keuken roze tinten heb, heb ik ervoor gekozen om deze roze/grijze te verven. Ik heb ook een tak gebruikt waarop wat mos zat. Bij sommige takken heb ik dat eraf geschraapt met een aardappelschilmesje. Op de foto hieronder kun je zien waar ik het heb laten zitten. Ik het daar gewoon overheen geverfd daardoor is de tak daar wat bobbeliger.  De takken hangen nu al bijna jaar voor het raam en alles zit nog goed vast. 


Fijne zondag!

♥Veel Liefs♥
3 opmerkingen :

 1. Dat heb je leuk gedaan Cindy ...ik heb nog takken van de zee die ik
  van de zomer verzameld had ...goed ideeeee !!!!!
  fijne feestdagen en een heel gezond nieuwjaar
  veel liefs Nieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superleuk gedaan zeg!
  Zo heb je toch iedere keer iets 'nieuws' in huis en je kunt het lekker aanpassen aan de seizoenen en feesten.
  Fijne feestdagen.
  Liefs, Rensina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je maakt mooie creaties en met duidelijke beschrijving kunnen we zelf aan de slag om net als jij een warm thuos te maken met mooie aankleding. Thanx

  BeantwoordenVerwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs