DIY ♥ Zelf labels maken van klei.

donderdag 9 juni 2016

Zo eindelijk weer even tijd om iets te schrijven. Ik heb tussen alle Vaderdag drukte nog leuke labels gemaakt van zelf drogende klei. Vandaag laat ik je deze zien en lees je hoe ik ze gemaakt heb en vertel ik ook over mijn nieuwe baan en andere plannen! 


Benodigdheden.

zelfdrogende klei (o.a. te koop bij Action en in de hobbywinkel)
♥ uitsteekvormpjes 
♥ deegroller
♥ sateprikker
♥ touw
♥ eventueel stempels of ander materiaal om er een printje in te kunnen maken
♥ verf indien gewenst

Aan de slag.

Rol de klei plat met een deegroller. Als je de gewenste dikte hebt kun je met de uitsteekvormpjes figuurtjes maken. Je kunt ook andere materialen gebruiken zoals een leeg waxinecupje of een vorm uitsnijden met een mes. 



Zelf ben ik nog steeds opzoek naar een vormpje van een huisje. Deze heb ik nog niet gevonden, wel kwam ik laatst de Eiffeltoren tegen. Die vond ik ook wel leuk. Het huisje zou ik eventueel ook uit kunnen snijden. 

Ook heb ik de leuke houten stempels van Action weer gebruikt. Hier schreef ik eerder al een blog over. Zorg wel dat ze schoon zijn, anders heb je inkt op je klei! 

Eerst stempel ik de afbeelding en daarna druk ik hem uit met een vormpje. Als laatste prik ik er met een sateprikker nog een gaatje in, zodat er straks een touwtje doorheen kan. 

Ik heb ze ruim 24 uur laten drogen. Dit lees je op de verpakking, dit kan per klei verschillend zijn. 

Ik heb sommige hangers nog een kleurtje gegeven.

Werk, plannen en vakantie.

Ik werk voorlopig twee middagen in de week. Ik heb er nu in totaal vier gewerkt en het is fijn om weer iets buitenshuis te doen, behalve doktersbezoeken en fysio. Met mijn gezondheid gaat het redelijk. Het is best zwaar om weer in te stappen maar ik denk dat het vooral door de taal komt. Het is in ieder geval weer leuk om met kinderen te werken, ik mis mijn baan als juf wel hoor! Maar dit is een goede combi van werken en Duits leren. 
Volgende week vrijdag gaan we lekker op vakantie naar Turkije, daar kijk ik echt naar uit. Lekker relaxen en genieten van het strand en de zon. Als ik terugkom ga ik een afspraak bij het Finanzambt maken om Cosy by Cindy als nebenjob te registreren. Als dat lukt wil ik aan de slag gaan met het maken van een webshop. Deze zal ik dan in het Duits en Nederlands maken. Ik woon tenslotte in Duitsland. Ik heb de afgelopen maand 2 verjaardagsshirts via Dawanda verkocht, mijn eerste Duitse klanten!  

Ik heb nog een hoop leuke dingen op mijn lijstje staan voor mijn blog maar daar kom ik de laatste tijd niet zoveel aan toe. Nu ik weer werk, het mooie weer er aankomt en ik druk bezig ben met het shopgedeelte (bestellingen en Duitse kvk) zal het hier de komende tijd iets rustiger zijn. 
Daarom zal ik voorlopig nog maar één keer in de week iets online zetten. En heb ik meer tijd dan misschien een keertje extra. 

Ik heb ontzettend veel leuke bestellingen gemaakt de laatste weken. Echt leuk! Van het weekend maak ik de laatste (Vaderdag)bestellingen af en werk ik nog wat aan mijn blog. Ik wens jullie ook alvast een fijn weekend.

♥ veel liefs en creatieve groetjes ♥






5 opmerkingen :

  1. Fijne DIY,ik heb er ook al mee gewerkt met van die zelf drogende klei.Leuk om te doen,hé!Fijn dat je baan mee valt,geniet binnenkort van je vakantie,daar kan ik alleen maar van dromen,ben er wel al verschillende keren geweest,het is je gegund hoor!En succes met het opstarten van een webshop in het Duits.Was mijn minst geliefde vak tijdens mijn middelbare school ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke DIY, mooie hangers voor aan een cadeautje.
    Wat gaaf dat je je eigen bedrijfje gaat beginnen, gaat vast helemaal goed komen met al die bestellingen :)
    Oh enne fijne vakantie alvast. Als je mooie theezakjes spot bijv in een restaurantje of iets wil je dan aan mij denken? :)
    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super leuk, `k maak zo al een poosje mijn labels, echt heel leuk om te doen en te gebruiken voor cadeautjes bijvoorbeeld. Ik vind de toren van Parijs heel mooi, mag ik vragen waar je deze vandaan hebt? :)

    Lieve-Groetjes,
    Verie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. leuk allemaal en fijne vooruitzichten!
    groetjes Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een tof ideetje! Je brengt me op een leuk idee:), thanks!

    BeantwoordenVerwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs